e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ιερατικό Συλλείτουργο, τιμώντας τους Αγίους Νικόλαο και Ελευθέριο, στο Σαρακηνάδο Ζακύνθου


Πρωί Σαββάτου, 15ης Δεκεμβρίου 2018, στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Σαρακηνάδου Ζακύνθου. Οι περίοικοι του Ναού, κατά την συνήθειά τους, φρόντισαν να λειτουργηθεί ο Ναός της γειτονιάς τους, δεδομένου ότι δεν μπορεί να λειτουργηθεί ανήμερα της μνήμης του εν λόγω Αγίου, διότι λειτουργείται ο κεντρικός Ναός της Ενορίας, ο οποίος τιμάται κι εκείνος επ' ονόματι του Αγίου των Μυρέων. 
     Σήμερα συνεορτάσθηκε εδώ και ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ελευθέριος μετά της μητρός αυτού Ανθίας. 
     Συλλειτούργησαν ο προσκεκλημένος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οικείος Εφημέριος π. Πέτρος Παράσχης και ο Εφημέριος Πλάνου π. Νικόλαος Αβούρης. Ο π. Παναγιώτης ομίλησε προς το εκκλησίασμα σχετικά με τους τιμωμένους Αγίους Νικόλαο και Ελευθέριο, καθώς επίσης για τη σημασία της Σαρκώσεως του θείου Λόγου.
     Ακολούθησαν καφές και κεράσματα στην οικία του κ. Διονυσίου Κοντονή.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: