e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου λειτουργεί μόνος Ενορίες που δεν έχουν ιερέα. Σήμερα στο Καμπί Ζακύνθου




Απόφαση της τοπικής Εκκλησίας της Ζακύνθου είναι, κατ' αυτές τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, οι πολύ μικρές ενορίες της Ζακύνθου, ενορίες που εξυπηρετούνται περιστασιακά από ιερείς μεγαλύτερων ενοριών, να μη μένουν αλειτούργητες, μη έχοντες παρουσία πνευματικού πατέρα και λειτουργού.

Έτσι, ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, την ορεινή και μικρότατη Ενορία του Καμπίου Ζακύνθου. Εκεί λειτούργησε μόνος του με τον Διάκονό του, παίρνοντας μαζί του ο ίδιος και Ιεροψάλτη.

Οι ολίγοι κάτοικοι του Καμπίου αισθάνθηκαν πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία του Ποιμενάρχου τους ανάμεσά τους! Δείτε ανωτέρω τη σχετική αναμνηστική φωτογραφία!

Οι λειτουργικές επισκέψεις του Σεβ. Ζακύνθου, σε ενορίες που στερούνται μόνιμου ιερέως θα συνεχισθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: