e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Βηθλεέμ. Κεκλεισμένων των θυρών η Κυριακή της Ορθοδοξίας 2020 στην άδεια Βασιλική της Γεννήσεως


Η Βηθλεέμ, η πόλη της Θείας Γέννας, αποτελεί πλέον σχεδόν νεκρόπολη. Εκεί όπου έσφυζε η ζωή και πλήθη προσκυνητών συνέρρεαν εκ περάτων κατά χιλιάδες χιλιάδων, τώρα επικρατεί φόβος και σιωπή, εξαιτίας του πανδημικού Κορονοϊού που ενέσκηψε εσχάτως και στα παλαιστινιακά εδάφη, εχθρός απειλητικότατος. 
     Έτσι, κεκλεισμένων των θυρών, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας 2020 στην εντελώς άδεια Βασιλική της Γεννήσεως και στο εκεί θεοδέγμον Σπήλαιο. Μόνον ο οικείος χοροστατών Μητροπολίτης Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος, ένας λειτουργός ιερέας, ιεροψάλτες και μερικοί επιπλέον συντελεστές της θείας Λειτουργίας. Μήτε σε καιρούς πολέμους δεν έχουν συμβεί έτσι τα πράγματα...
     Οι φωτοαποτυπώσεις που ακολουθούν είναι ενδεικτικές και άκρως σπαραξικάρδιες:















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: