e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Πατριάρχου Σερβίας Ειρηναίου στη Lusaka, Zambia


Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη τελέστηκε σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, με την παρουσία του Επικεφαλής της Πρεσβείας της Σερβικής Δημοκρατίας κ.Vladimir Odavic τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωάννης τόνισε την προσφορά του Μακαριστού κυρού Ειρηναίου, που πάντα έλεγε ότι το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας, αποζητώντας την ειρηνική συμβίωση Σέρβων και Αλβανών.

Ο μακαριστός ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Σερβία, μια ήσυχη δύναμη, μια σεβαστή προσωπικότητα γεμάτος ειλικρινή χριστιανική αγάπη για τους ανθρώπους.

Ο Μακαριστός τόνιζε πάντα ότι οι στενές σχέσεις αγάπης και φιλίας των Ελλήνων με τους Σέρβους έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν, αλλά έχουν και μέλλον και ότι "η αγάπη του σερβικού λαού προς τον ελληνικό λαό είναι ιδιαίτερη ,αγάπη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά".

Ο Σεβ. κ. Ιωάννης έκλεισε τον λόγο του λέγοντας: "Μοιραζόμαστε τον πόνο που προκαλείτε από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και προσφέρουμε αδελφικά συλλυπητήρια και Προσευχόμαστε στον Χριστό, τον Κύριό μας, αυτόν που είναι η Ανάσταση και η Ζωή για να αναπαύσει με τους δίκαιους την ψυχή του Πατριάρχη Ειρηναίου".




Δεν υπάρχουν σχόλια: