e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Συλλείτουργο Οικουμενικού Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Αθήνα του 1999 [video]


Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 23η Μαΐου 1999, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία, στην οποία προέστησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, την συμμετοχή δε των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεραρχών εκ Φαναρίου.

Τα όρια της αγάπης


- Γέροντα, υπάρχουν όρια στην αγάπη;

Με την λέξη «όρια» εννοούμε κάτι που έχει αρχή και τέλος. Οριοθετούμε μια περιοχή, μια κατάσταση, μια σχέση.
Στην αγάπη όμως δεν υπάρχει οριοθέτηση, γιατί αγάπη είναι ο Άναρχος Θεός, χωρις αρχή και τέλος.

Αρχιερατική Λειτουργία στο δάσος της Βάλια Κάλντα για το νέο εκκλησιαστικό έτος


Μέσα στα πανέμορφα δάση της Βάλια Κάλντα, κάτω από τα πανύψηλα δέντρα, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, αρχή της Ινδίκτου, αρχή δηλαδή του εκκλησιαστικού έτους.

Διαχριστιανική Προσευχή υπέρ του Φυσικού Περιβάλλοντος στην Cordoba της Αργεντινής [video-photos]


Την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ. Ιωσήφ προσκάλεσε τους χριστιανούς ηγέτες της πόλεως Κόρδοβας της Αργεντινής για την καθιερωμένη δια-χριστιανική προσευχή για την προστασία του περιβάλλοντος στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του τιμίου Προδρόμου.

Αρκεί να κάνουμε τους άλλους καλύτερους;


Με αφορμή τον πρόσφατο αποσχηματισμό ενός διάσημου κοινωνικά κληρικού, αυτό που κατά κόρον γράφτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι. Δεν είναι αυτονόητο αυτό στους καιρούς του ατομοκεντρισμού. Οι περισσότεροι ασχολούμαστε με τον εαυτό μας, με τις δικές μας ανάγκες, δεν μοιραζόμαστε, δεν βγαίνουμε προς τα έξω, προς τους άλλους ανθρώπους, παρά μόνο για να ικανοποιήσουμε φιλοδοξίες, για να προβάλουμε το ποιοι είμαστε.

Ο Άγιος Μάμας εορτάστηκε στο Κάστρο Κυλλήνης


Τον προστάτη των υιοθετημένων παιδιών αλλά και προστάτη των άγριων ζώων Άγιο Μάμα, τίμησε με πνευματική χαρά, αγαλλίαση και εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού, η δραστήρια ενορία του Κάστρου Κυλλήνης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα εις τον περικαλλή και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται από το 1890 ως πολύτιμος θησαυρός τμήμα της κάρας του Αγίου Μάμαντα.Το ιερό αυτό λείψανο αποτελεί μία αέναο πηγή αγιασμού και ευλογίας για τον ευσεβή λαό αυτής της ενορίας, καθώς επίσης και για την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου-Κυλλήνης, όπου σύμφωνα με την τοπική παράδοση αναφέρονται πολλά θαύματα του εν λόγω Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του σε νεαρή ηλικία μόλις 15 ετών.