e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Αγρυπνία στον Καθεδρικό του Λονδίνου για τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή

Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού. Προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας.   

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνάς Μπακάλης, ο Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς και ο Διάκονος κ. Κωνσταντίνος Μαμούρης. 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας στην προσφώνησή του ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο τα δέοντα επί τοις ονομαστηρίοις αυτού και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του Αγίου Μαξίμου. Οι κληρικοί και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν επίσης στον εορτάζοντα Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο και ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Καθεδρικού. 




















Δεν υπάρχουν σχόλια: