e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, επί τη εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Πατριάρχου Μαξίμου του Ε', προσενεγκόντος σημαντικές υπηρεσίες στην Σχολή, και των μακαριστών Μητροπολιτών Σταυρουπόλεως Μαξίμου, τελευταίου Σχολάρχου της Σχολής και Λαοδικείας Μαξίμου, Σάρδεων Μαξίμου, Σερρών Μαξίμου, Πιτσβούργου Μαξίμου και Ευμενείας Μαξίμου, απάντων αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής.
    Επ' αφορμή δε της σημερινής εορτής, η Θεολογική Σχολή εκφράζει δημοσίως τις ευχές της προς τον άγοντα τα ονομαστήρια αυτού, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, ο οποίος είναι μέλος της διοικούσης Εφορείας της Σχολής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: