e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Συνομιλία συμπαράστασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με τον Κιέβου Επιφάνιο

Στις 11 Μαρτίου 2022, ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β' κάλεσε τον Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο για να εκφράσει την υποστήριξή του στην Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ΑΕΟ μίλησε για τα τρέχοντα γεγονότα, ιδιαίτερα για τους βάρβαρους βομβαρδισμούς των ρωσικών στρατευμάτων στη Μαριούπολη, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, αλλά και για τη συνεισφορά της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καταδίκασε τη ρωσική επιθετικότητα, εκφράζοντας συμπάθεια και υποστήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον ουκρανικό λαό. Σημείωσε ότι προσευχές για ειρήνη στην Ουκρανία ακούγονται καθημερινά στις εκκλησίες, η Εκκλησία και το κράτος παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες από την Ουκρανία, συγκεντρώνοντας μάλιστα ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες της χώρας.

Εκ μέρους της Εκκλησίας και του πολύπαθου λαού της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, την κυβέρνηση και τον λαό για τη στήριξη της Ουκρανίας, για την προσευχή και τη βοήθεια στις τρομερές δοκιμασίες του πολέμου που ενέσκηψαν υπαιτιότητι της Ρωσίας.

Κατά τις προηγούμενες ημέρς, ο Μακ. κ. Επιφάνιος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Παν. Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς και με τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αφρικής Θεόδωρο, πλήθος ιεραρχών των Ορθοδόξων Εκκλησιών του εξωτερικού, αλλά και εκπρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου. Επίσης, ορισμένες θρησκευτικές προσωπικότητες έστειλαν πρόσφατα επιστολές υποστήριξης στον επικεφαλής της ΑΕΟ, καταδικάζοντας την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Υπηρεσία Τύπου Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)

Δεν υπάρχουν σχόλια: