e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως 2022 στο Φανάρι [photos]

Το πρωί της Μ. Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, σε συγχοροστασία με τους Σεβ. Μητροπολίτες  Ανέων κ. Μακάριο, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ικονίου κ. Θεόληπτο και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος.

Ακολούθως, μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης, τον χειροποίητο κεντητό επιτάφιο, με το άχραντο σώμα του Κυρίου, περιέφεραν στο Ναό και τοποθέτησαν εντός του ανθοστολίστου Ιερού Κουβουκλίου, στο κέντρο του Σολέα, ο Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος και ο Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε πρώτος και ακολούθησαν οι Σεβ. Αρχιερείς, οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, καθώς και Άρχοντες οφφικιάλιοι, στους οποίους ο Παναγιώτατος μοίρασε τα καθιερωμένα άνθη, καθώς επίσης, εν συνεχεία, και σε όλους τους εκκλησιασθέντες.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο




























Δεν υπάρχουν σχόλια: