e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου αρχ. Βαρθολομαίος στον Μητροπολιτικό Ναό Πειραιώς

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αρχ. Βαρθολομαίος μαζί με πατέρες της μονής λειτούργησαν την Κυριακή 15.5.2022 στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, μετά από την κανονική άδεια και την ευλογία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και κατόπιν της  ευγενικής πρόσκλησης του προϊσταμένου και των πατέρων του ιερού ναού.

Ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου κήρυξε στο εκκλησίασμα κατά την θεία λειτουργία για την Κυριακή του Παραλύτου. Αργότερα στο αρχονταρίκι ανέπτυξε θέματα που αφορούν την πνευματική ζωή των χριστιανών και, ύστερα από αίτημα των πιστών, το θέμα της κατάληψης του κεντρικού κτηριακού συγκροτήματος της Μονής από τους εξωεκκλησιαστικούς, μέλη της «Εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος».

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ευχαριστεί τον προϊστάμενο του ναού Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς π. Ιωάννη και όλους τους πατέρες που διακονούν εκεί, για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν την εσφιγμενιτική αντιπροσωπεία, καθώς επίσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό της στο σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τις πατρικές του ευλογίες, την αγάπη και την στήριξή Του στον καθηγούμενο της Μονής και την αδελφότητά της και γενικότερα στον αγώνα που κάνει για την αποκατάσταση της κανονικότητας στο Άγιο Όρος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: