e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Πεντηκοστή 2023 στη Μητρόπολη Προύσης

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή προσκυνητών από την Ελλάδα, γιορτάστηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής, 4.6.2023, στην Προύσα.

Ομάδα μελών και φίλων του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου, υπό την ηγεσία του Προέδρου αυτού κ. Φάνη Ισαακίδη, ο οποίος ηγείται ταυτοχρόνως και της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, στα πλαίσια της επισκέψεώς της στην ερατεινή Προύσα εκκλησιάστηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ναό της Τρίγλειας, την χρήση του οποίου εξασφάλισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ κατόπιν ειδικής αδείας του Δήμου Μουδανιών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου προσήλθε και εκκλησιάστηκε και όμιλος προσκυνητών από την Ξάνθη, και του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Πνεύματος, κατά τη διάρκεια του οποίου ανεγνώσθησαν οι ευχές της γονυκλισίας, οι Εβρίτες προσκυνητές οδήγησαν τα βήματά τους στο πλησιόχωρο περικαλλές κτήριο των Ελληνικών ποτέ Εκπαιδευτηρίων Τριγλείας, όπου απήλαυσαν τοπικά εδέσματα, προσφερθέντα από τον οικείο Ποιμενάρχη, και παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εκτελέστηκε, μερίμνη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωακείμ, από τον τοπικό πολιτιστικό οργανισμό Galart Folk Festival Organization.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: