e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Θαυμαστή η πορεία αποκατάστασης της Μονής Προδρόμου στη Λαγκάδα Ζακύνθου

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας | 9.11.2014

Έχουμε και παλαιότερα παρουσιάσει την πορεία των πολλαπλών εργασιών για την αποκατάσταση -επιτέλους- των κτηρίων της παλαίφατης και ήδη αναζωογονούμενης Μονής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην Λαγκάδα Χαρτάτων Ζακύνθου. Ξαναδείτε π.χ. ΕΔΩ! Δείτε, εξάλλου, πώς ήταν η Μονή ένα χρόνο πριν, ΕΔΩ
          Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ Βόγιας βάλθηκε να μας εκπλήξει ευχάριστα, σε συνεργασία πάντα με τους ιερείς - επιτρόπους της Μονής πατέρες Ελευθέριο Πόθο και Χρήστο Γκούσκο, υπό την άγρυπνη πάντα επιστασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αψευδείς μάρτυρες των σοβαρών έργων που συντελούνται εκεί!

Η ανωτέρω φωτογραφία εκφράζει την αποκρουστική και αποκαρδιωτική κατάσταση της εφθαρμένης Μονής, στη βόρεια πτέρυγή της, η οποία μόλις τώρα αρχίζει να συντηρείται. Ιδού, στη συνέχεια πώς είναι σήμερα η ανατολική, που ήδη είναι έτοιμη!





Απ' το παράθυρο θαυμάζουμε το Καθολικό της Μονής, το οποίο εξωτερικά είναι πανέτοιμο!



Στο εσωτερικό της Μονής συνέβη ανάσταση! Όλα -πλην του τέμπλου και όσων ξυλουργημάτων μπορούν να σωθούν- είναι νέα!!!



Αναμένουμε όλοι οι Ζακυνθινοί να δούμε την πλήρη ολοκλήρωση! Καλή δύναμη ευχόμαστε σε όσους ξαγρυπνούν επί το έργον για την αρτίωση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου πνοής για την τοπική Εκκλησία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ζακύνθου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: