e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης της Μονής Προδρόμου στη Λαγκάδα Ζακύνθου






















Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς η αποκατάσταση των κτηρίων της περιώνυμης Μονής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Λαγκάδα Ζακύνθου, εσχάτως μάλιστα το Καθολικό της, το οποίο έκλεισε για όσο διάστημα θα πραγματοποιούνται οι εκ βάθρων εργασίες. Την ευθύνη έχει ο νέος Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, ενώ παρών είναι και ο γέροντας προΗγούμενος Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Παυλάτος.

Το Νυχθημερόν βρέθηκε σήμερα το δειλινό επιτόπου, συνοδεύοντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄,  ο οποίος επισκέφτηκε τη Μονή, για να επιθεωρήσει τα σοβαρά αυτά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: