e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Καλλιτεχνίες βαγιώνε στόλισαν τον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, ενώ κρεμάστηκε το βαγί κατά παράδοσιν


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου, 31 Μαρτίου 2018, οι κατά παράδοσιν στολισμοί του Ναού της Φανερωμένης Μπανάτου, για την αυριανή εορτή του Βαγιώνε! Με τη συνδρομή πέντε οικογενειών της Ενορίας (Στραβοπόδη, Δρογγίτη, Αβούρη, Κοντονή και Μαρινάκη) δημιουργήθηκαν κυριολεκτικά καλλιτεχνήματα: αλυσίδες, αλογάκια, σταυροί, ήλιοι, βαγιοφόρες κλπ, τα οποία όλα κόσμησαν την εκκλησία, έτσι που αύριο οι εκκλησιαζόμενοι να λάβουν "τα βαΐα των φοινίκων", αναβοώντας το "Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου"! Οι καλλιτεχνίες των ενοριτών μας ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο και γι' αυτό -από τη θέση αυτή- τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιμέλεια, την επιτηδειότητα και την φαντασία που επιστράτευσαν! Εύγε!

Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι σήμερα στις 11 το πρωί, όπως απαιτεί η παράδοση, έγινε το κρέμασμα του βαγιού στο καμπαναρίο τση Φανερωμένης, μαζί με κλαδί ελιάς και πανηγυρική κωδωνοκρουσία. Το σχετικό βίντεο, το οποίο ήταν live στο facebook, παρατίθεται στο τέλος αυτής εδώ της δημοσίευσης! Καλήν αύριο και του χρόνου με υγεία, χαρά και χάρη Θεού! 


























Δεν υπάρχουν σχόλια: