e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών 2021 στο Λονδίνο

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, στην περιοχή Golders Green











Την Κυριακή προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νικοδήμου Αναγνωστόπουλου και του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. κ. Νήφωνος Τσιμαλή. 

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικά με την εορτή και προσέφερε δώρο στον Σύλλογο Ελληνοκυπρίων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Λονδίνου, ιερά εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εικονιζομένου ως προστάτου της Μεγάλης Βρεταννίας. 

Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργών μετά των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Ιωάννου Σουρλίγγα, π. Βασιλείου Παπαθανασίου και π. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου. 

Στο εκκλησίασμα ετέθη προς προσκύνηση η τίμια κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου (1779 – 1803) την οποία συνοδεύει ο π. Ιωάννης Σουρλίγγας από τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως όπου φυλάσσεται, κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.









Δεν υπάρχουν σχόλια: