Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Το 5ο Μουσικολογικό Συνέδριο του "Μουσικού Σπουδαστηρίου Καρδαμύλης" (6-9.7.2025) - Από την Κυριακή 6 έως Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην Καρδαμύλη της Μεσσηνίας το πέμπτο μουσικολογικό συνέδριο με τίτλο «Θέματα Ελληνικής Μου...Πριν από 1 ημέρα
-
-
Ταινίες πρώτης προβολής: Η επιστροφή των δεινοσαύρων και το λεωφορείο των καταφρονεμένων - Μπαίνοντας στο κατακαλόκαιρο και με τον Μπραντ Πιτ να σανιδώνει στην κούρσα των εισιτηρίων με το «F1», δίνοντας μία καλύτερη προοπτική για τον Ιούλιο, ακ...Πριν από 1 εβδομάδα
-
The First Ecumenical Council: Doctrinal Identity and Enduring Significance, 1700 Years Later - *by Fr. Panagiotis Kapodistrias, **Protopresbyter of the Ecumenical Throne* This year marks 1700 years since the convocation of the First Ecumenical Coun...Πριν από 1 εβδομάδα
-
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5.6.2025) - Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως Πρόεδρος της Ιεράς Σ...Πριν από 5 εβδομάδες
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο - [Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420 και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.] *Τώρ...Πριν από 15 χρόνια
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
Aντιλήψεις περί Θεού από την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση έως σήμερα, με τον Σταμάτη Ζούλα [Lectures Αληθώς, 8.12.2021, 8 μμ]
Άγγελμα Εσπερινής Λειτουργίας για την Αγία Άννα στη Φανερωμένη Βανάτου (8.12.2021, 4 μ.μ.)
Η προτεραιότητα του “άλλου”
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας το βιβλίο της Τατιάνας Γκορίτσεβα, «Πώς γνώρισα τον Θεό στην Σοβιετική Ένωση».
Η Τατιάνα Γκορίτσεβα ήταν καθηγήτρια της Φιλοσοφίας και της ανατέθηκε να διδάξει μαρξιστική φιλοσοφία στην Ιατρική σχολή του Λένινγκραντ.
Προκάλεσε όμως έκπληξη στους φοιτητές της, γιατί σε πείσμα όλων των «καλών» σοβιετικών «ηθών», δίδασκε υπαρξιστική φιλοσοφία και γι’ αυτό της αφαιρέθηκε η εντολή διδασκαλίας. Αλλά και ο Σάρτρ και ο Καμύ δεν μπόρεσαν να της δώσουν το νόημα της ζωής.
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά
Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” παραμένει από τις 2 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει τον Μητροπολίτη Αιτωλίας επιχείρησε να τον “ξυπνήσει”, με τον Μητροπολίτη ωστόσο να μην ανταποκρίνεται.
4η Ποιμαντική Επίσκεψη Μητροπολίτου Σουηδίας στην Ισλανδία
Την 4η ποιμαντορική επίσκεψή του στην Ισλανδία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 στα πλαίσια του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής μέριμνάς του για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες.
30 έτη από την κοίμηση του Μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννανίτου, Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας
Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 το βράδυ στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στο άβατο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας τελέσθηκε Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 30 ετών από της μακαρίας κοιμήσεως του οσιακής μνήμης Γέροντος Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου, Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Γέροντος, ενώ συμμετείχε μόνον η αδελφότητα της Ιεράς Μονής.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:
Ξαναχτύπησε αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας – Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στο αίμα εμβρύων
Μεταξύ άλλων ο αρχιμανδρίτης, αναφέρει ότι με τον εμβολιασμό «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου»
Την ώρα που ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς δίνει τη μάχη του με τον κοροναϊό νοσηλευόμενος διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», μεγάλη κουβέντα έχει προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία για τη στάση της τοπικής εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Όπως γράφει το agrinionews, ενώ είναι ωστόσο σε όλους γνωστό πως πλήθος ιερέων από άμβωνος εξαπέλυαν μύδρους κατά των εμβολίων και των μασκών, εντούτοις υπάρχουν ακόμη αρκετοί που επιμένουν να υποστηρίζουν πως η εκκλησία δεν εξέφρασε τέτοιες θέσεις.