e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Με αναστάσιμα αισθήματα τιμήθηκε ο Άι Νικόλας ο Περαστός στα Καρκαναίικα Βανάτου


Πρωί Τρίτης, 10ης Μαΐου 2022, μετά δυο χρόνια επώδυνης Πανδημίας, λειτουργήθηκε ξανά το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου των Καρκαναίων, στα Μετόχια του Βανάτου, μνημονεύοντας το ευλογημένο πέρασμα του ιερού Λειψάνου του κοσμαγάπητου και θαυματουργού Αγίου των Μυρέων, από τα Μύρα της Λυκίας στην πόλη Μπάρι της Ιταλίας, ιστορικό γεγονός, τοποθετούμενο το 1087. 
        Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε από το ψαλτήριο ο ιεροψάλτης κ. Δημήτριος Παπαδάτος, Ενορίτης Βανάτου και γείτονας του εν λόγω Ναϋδρίου. Για τον Άι Νικόλα, τον επονομαζόμενο στη Ζάκυνθο "Περαστό", ομίλησε δι' ολίγων ο Εφημέριος, έγινε Αρτοκλασία και ακολούθησαν κεράσματα εκ μέρους της ιδιοκτήτριας του Ναού κ. Γεωργίας χήρας Ιωάννη Καποδίστρια και της ευγενικής Οικογένειάς της. 
        Σημειωτέον ότι ο π. Π., μετά τη θεία Λειτουργία επισκέφτηκε κατ' οίκον Ενορίτες της περιοχής μη δυνάμενους να έλθουν στον Ναό και τους μετέδωσε Σώμα και Αίμα Χριστού. 
        Κοινή διαπίστωση ήταν ότι, μετά από τα δυο χρόνια του μεγάλου Θανατικού που αποδεκάτισε τον σύγχρονο κόσμο, κατ' επέκταση και στην ταπεινή Ενορία μας, από διάφορες αιτίες κάποιοι έφυγαν για την Αιωνιότητα και κάποιοι πλέον δεν έχουν τις φυσικές δυνάμεις να έρθουν στον Ναό, παρά τη σφοδρή επιθυμία τους. Προς τούτο, ο Εφημέριος δεήθηκε ειδικά φέτος "υπέρ αλήκτου μνήμης και διηνεκούς αναπαύσεως πάντων των κατά την περίοδον της Πανδημίας κοιμηθέντων, είτε εκ του φονευτού Ιού, είτε εξ άλλης αιτίας και το γε νυν μεταστάντων εις την θριαμβεύουσαν Εκκλησίαν" και "υπέρ υγείας πάντων των εν νόσω ή γήρατι, αρρωστία τε και αδυναμία όντων, των εν θεραπευτηρίοις νοσηλευομένων, ως εκ τούτων δε μη δυναμένων εκκλησιασθήναι".

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:











































Δεν υπάρχουν σχόλια: