e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Ο "Χάρης ο άνθρωπος του Θεού" και οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την λεγόμενη "εκκλησία των εθνών" με αρχηγό αυτής τον "Χάρη, τον άνθρωπο του Θεού".

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος βγάζει ανακοίνωση με το αυτονόητο, πως όσοι θέλουν να λέγονται μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχουν καμιά δουλειά να συμμετέχουν στις τελετές άλλων "εκκλησιών" και θρησκευτικών ομάδων πλην της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Το αναφέρουν ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα τους. Ο εισαγγελέας ερευνά για τυχόν παρανομίες. Κάποια ΜΜΕ λένε πως "δεν είναι κανονικός ιερέας", αλλά "ψευδοϊερέας"! Υπάρχει μια γενική αναστάτωση και απορία για το θέμα.

Από την άλλη έχουμε τους καταληψίες της Μονής μας και πολλές άλλες προβληματικές καταστάσεις ανά την Ελλάδα, όπου οι αντίστοιχοι "άνθρωποι του Θεού" βρίσκονται στο απυρόβλητο και δεν τους πειράζει κανείς, απλά και μόνο, διότι φοράνε μαύρα ράσα και δηλώνουν πως είναι δήθεν ορθόδοξοι! 

Ενώ η "εκκλησία των εθνών" ενοικιάζει δικό της χώρο, οι ΓΟΧ καταληψίες κατέλαβαν μοναστήρι της δικής μας Εκκλησίας, της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ενώ τα μέλη "της εκκλησίας των εθνών" ξεκάθαρα λένε πως κατάγονται πνευματικώς από αντίστοιχη "εκκλησία" στην Νιγηρία, οι καταληψίες της Μονής μας, ενώ είναι μέλη της λεγόμενης "εκκλησίας των ΓΟΧ", όταν απευθύνονται σε μη-ΓΟΧ, προσποιούνται πως είναι δήθεν παρεξηγημένα με τον Πατριάρχη μέλη της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και δήθεν αγωνιστές της πίστεώς της. 

Ενώ οι καταληψίες έχουν προβεί σε πλήθος παρανομιών, καταχρήσεων, καταστροφών - υλικών και πνευματικών, κανείς δεν τους ακουμπά.

Ενώ βεβηλώνουν  την αγία τράπεζα της Μονής μας με τα άκυρά τους μυστήρια, ελάχιστοι λένε "προσέχετε, δεν μπορείτε να λέγεστε ορθόδοξοι και να πηγαίνετε στις τελετές τους". 
Ελάχιστοι λένε πως "δεν είναι κανονικοί ιερείς", αλλά ψευδοϊερείς, από πνευματικής σκοπιάς, για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Ελάχιστοι διαμαρτύρονται για τον προσηλυτισμό που κάνουν. 
Ελάχιστοι διαμαρτύρονται, όταν κάνουν κατάληψη δημοσίου χώρου για το καταστροφικό τους κήρυγμα.

Γιατί; Διότι απλώς φοράνε μαύρα ράσα. Και με αυτό το τρόπο κρύβουν όλα τα εγκλήματά τους. 
Αντιθέτως, μόνο όσοι φορούν διαφορετικά ράσα και έχουν διαφορετικό τελετουργικό εξετάζονται αν διέπραξαν κάποια παρανομία.
Όσοι φορούν μαύρα ράσα, προσποιούνται τους ορθόδοξους και έχουν οργανωμένες ομάδες στήριξης και "άκρες" παντού, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αυτό δείχνει η πραγματικότητα. Αυτοί είμαστε ως λαός. Αυτό είναι το κράτος μας.
Η πολιτεία αδρανεί και παρανομεί, διότι οι πολιτικοί σκέφτονται όχι το δίκαιο, αλλά το "πολιτικό κόστος". 

Οι καταληψίες μπορεί να είναι επιτήδειοι, όμως "βρίσκουν και τα κάνουν". 
Βρίσκουν έναν λαό που, προσποιούμενος τον πιστό, νομίζει πως μπορεί να κοροϊδέψει τον Θεό.
Έναν λαό που στην ουσία έχει καταντήσει να είναι ειδωλολάτρης συμβόλων, ράσων και τυπικών.
Ένα λαό που απορρίπτει τον πυρήνα της εκκλησίας μας, δηλαδή την συνοδικότητα, τον θεσμοθετημένο τρόπο να πορεύεται η Εκκλησία μας εν αγάπη στα έσχατα.
Έναν λαό όχι πιστό, αλλά οπαδό ελληνικής εθνικής θρησκείας.
Οι οπαδοί όμως δεν μπορεί να είναι δίκαιοι, παρά μόνο μεροληπτικοί. Οι οπαδοί δικαιολογούν οποιοδήποτε έγκλημα γίνεται από μαύρο ράσο που φωνάζει δήθεν υπέρ της Ελλάδος και της ανόθευτης πίστης ενάντια στον μπαμπούλα-φάντασμα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"! 

Αρκετοί ιερωμένοι και πιστοί δημοσιεύουν στο διαδίκτυο το δικό του κήρυγμα και εχθρεύονται την συνοδικότητα. Δημιουργούν τις δικές τους ομάδες με τα δικά τους "πιστεύω". Πράττουν ακριβώς όπως διάφορες προτεσταντικές παραφυάδες. Πιστεύουν και αυτοί πως η Εκκλησία έπαψε να είναι εκκλησία του Χριστού αλλά μόνο οι ίδιοι φέρουν την αλήθεια του Χριστού και την ακρίβεια της πίστεως.
Οι προτεστάντες τουλάχιστον τα κάνουν αυτά εκ πεποιθήσεως και το λένε ξεκάθαρα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσποιείται κάποιος τον ορθόδοξο και να υποκρίνεται και η καθημερινή του πράξη να είναι διαφορετική.

Όσο λοιπόν, ως πιστός λαός, διάγουμε όπως περιγράφεται παραπάνω, ο Θεός θα επιτρέπει να εμφανίζονται διάφορα φαινόμενα - όπως αυτό που συζητείται τις ημέρες αυτές - για να αφυπνιστούμε. Όσον δεν μετανοούμε, θα έρχονται όλο και περισσότερες τέτοιες καταστάσεις.

+αρχ. Βαρθολομαίος, Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: