e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Φωτοστιγμές από τον Εσπερινό των Εισοδίων στη Φανερωμένη Μπανάτου

 Δειλινό 20ής Νοεμβρίου 2014 





























Εσπερίσαμε απόψε στον εορτάζοντα τα Εισόδια της Θεομήτορος Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Μαζί με τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, έλαβε μέρος στην Ακολουθία ο π. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Εφημέριος Καλαμακίου Ζακύνθου κι έψαλαν οι καλλίφωνοι Ψάλτες της Ενορίας μας κ.κ. Δημήτρης Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης

Ομίλησε επίκαιρα ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, τονίζοντας τον σωτηριολογικό χαρακτήρα της εισόδου της Αγνής Παρθένου της Ναζαρέτ "εις τα άγια των αγίων"! Προέτρεψε μάλιστα τους εκκλησιαζόμενους να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Μητέρα του Θεού και της Ανθρωπότητας, ως το γλυκύτατο πρόσωπο της Στοργής και της Καλοσύνης, απομακρυσμένοι πάντως από εκείνους, οι οποίοι -αιρετικώ ή βλασφήμω τω τρόπω- παραποιούν τη συμβολή Της στη σωτηρία του κόσμου μας ή και συχνά-πυκνά (όπερ και χειρότερο) την υβρίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: