e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Άγνωστες φωτο-καταγραφές από τη μετασεισμική εμπειρία στη Ζάκυνθο του 1953







Κάποιος εκ περάτων φίλος του πολυπεριοδικού μας είχε την καλοσύνη να μας αποστείλει ορισμένες πολύτιμες και συλλεκτικές φωτο-αποτυπώσεις από αρχείο ξένου δημοσιογράφου, άγνωστες σ' εμάς, προερχόμενες κυρίως από τις επόμενες ημέρες των καταστρεπτικών Σεισμών του 1953 στην δύσμοιρη Ζάκυνθό μας. 

Ιδού τι βλέπουμε: Στην 1η φωτό, μια βρεφοκρατούσα σκηνίτισσα Ζακυνθινιά κοιμίζει στο αριστερό χέρι της το μωρό, ενώ με το δεξί γράφει γράμμα... Στην 2η φωτό, στρατιώτες επιτηρούν κούτες με βοήθεια από την Ερυθρά Ημισέληνο... Στην 3η φωτό, ο ήρωας Μητροπολίτης Ζακύνθου μακαριστός Χρυσόστομος Α΄ Δημητρίου (ήρωας, εξαιτίας της διάσωσης των Εβραίων του Τζάντε από την λύσσα των Ναζιστών, παλαιότερα), εποχούμενος σε τζιπ, μάλλον αναμένοντας την μετασεισμική επίσκεψη του Βασιλέως... Στην 4η φωτό, μάλλον στην ίδια αναμονή βρίσκεται και ο Ηγούμενος του Αγίου Διονυσίου αοίδιμος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Γιγάντες... Στην 5η φωτό, καταφθάνει ο Βασιλεύς μετά της Φρειδερίκης και πληροφορούνται αναλόγως... Τέλος, στην 6η φωτό, η λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου άρχεται... Βοήθειά μας και μακρία από σεισμούς και καταποντισμούς κάθε είδους!!!...
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: