e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Εκλογές - προαγωγές Ιεραρχών και νέες Επισκοπές στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας


Κατά την αποψινή συνεδρία της Ι. Συνόδου του δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (εσπέρας 9ης Οκτωβρίου 2019), με εισήγηση του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ έγιναν οι εξής εκλογές - προαγωγές:

α) Μητροπολίτης Ναυκράτιδος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Νειλώας Αιγύπτου, εξελέγη ο μέχρι τούδε Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσσος

β) Μητροπολίτης Άκκρας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Παργινός, εφημέριος μέχρι σήμερα του Ναού της Υπαπαντής της Σχολής SAHETI, στο Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής,

γ) Επαρχιούχος Επίσκοπος Κισούμου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Θεοδόσης, εφημέριος μέχρι σήμερα του Ναού του Αγίου Αθανασίου, στην πόλη Benoni Νοτίου Αφρικής και 


δ) Επίσκοπος Ταμιάθεως ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Γαλάνης, ως βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου, μέχρι τούδε Κωδικογράφος του Πατριαρχείου και πάλαι ποτέ υπηρετήσας στη Μητρόπολη Λαγκαδά.

Επιπλέον, δόθηκε ο τίτλος "Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης, Υπέρτιμος και Εξαρχος Νήσων Ινδικού Ωκεανού" στον Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο. 

Επίσης, ανασυστήθηκε η Επισκοπή Μπουκόμπας (εκ της Ι. Μητροπόλεως Μουάνζας), με προσωρινό Τοποτηρητή τον Πατριάρχη και υπεύθυνο τον Αρούσας κ.  Αγαθόνικο.

Τέλος, ιδρύθηκε νέα Επισκοπή Ελντορέτ (προερχόμενη από την Επισκοπή Κισούμου και Δυτικής Κένυας), η οποία όμως δεν πληρώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: