e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Απόδοση Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2021 στα ερείπια της Μονής Φανερωμένης Κυζίκου

Η αγιοτόκος γη της Κυζίκου τιμά σήμερα, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ιεροπρεπώς την δική της Παναγία, την προσφυγομάνα, την Κυρά τη Φανερωμένη, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μετά την πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία το 2015, με λειτουργό, υπαιθρίως επί του ερειπιώνος του Μοναστηρίου της Παναγιάς, τον ορισθέντα υπό του Πατριάρχου, Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο.

 

Ήδη πιστοί προσκυνητές από τη Νέα Αρτάκη, την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα, τη Χαλκιδική και από άλλες περιοχές αναμένουν με ενθουσιασμό να βιώσουν στην Ιερά Μονή της το θαύμα της πανηγύρεως.

Θυμίζουμε ότι α) η εφέστια Εικόνα της πάλαι ποτέ Μονής φυλάσσεται στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι και β) ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπορεί φέτος να βρίσκεται στην Κύζικο, επειδή βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: