e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοχρονιάτικη εορτή 2018 στη Μητρόπολη Φιλαδελφείας της Ιορδανίας








































Το ανωτέρω πλούσιο φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την πρωτοχρονιάτικη εορτή στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ορθόδοξης Ι. Μητροπόλεως Φιλαδελφείας (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), στο Αμμάν της Ιορδανίας, στις 15.1.2018 (με το παλαιό ημερολόγιο 2.1.2018). 

Ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος δεξιώθηκε δύο Υπουργούς του Χασεμιτικού Βασιλείου, την Πρέσβειρα του Ιράκ και πλήθος λαϊκών συνεργατών, υποστηρικτών του στο ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως, π.χ. τα μέλη της Επιτροπής της Αγάπης. 

Στο πλαίσιο της εορταστικής αυτής σύναξης ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη Αγιοβασιλόπιτα, ομίλησε αραβικά -με λόγους αγάπης και συναντίληψης- προς τους συναθροισθέντες, διένειμε αναμνηστικά δώρα προς όλους και η βραδιά τέλειωσε με δείπνο για όλους! Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, εξάλλου, ομίλησε πνευματικά περί του Αγίου Βασιλείου, του μεγάλου αυτού Πατρός της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: