e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ο Γεν. Πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Πόλη επισκέφθηκε το Φανάρι


OIKOYMENIKO ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, ο Γενικός Πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Πόλη, κύριος Cui Wei.

O κ.Wei, ο οποίος είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που επισκέπτεται την Ιερή Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της ζωής και των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Θρόνου. Επίσης,  ο κ. Γενικός ενημερώθηκε για την πνευματική δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, η οποία, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, μεριμνά για την διαποίμανση και ενίσχυση των Ορθοδόξων πιστών που διαβιούν εκεί. Ο κ. Wei από την πλευρά του ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την θρησκευτική και κοινωνική ζωή στην Κίνα και είπε ότι θα χαρεί να τον δει να επισκέπτεται την χώρα του.

Αμέσως μετά, ο κ. Wei, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Διάκονο Ιάκωβο, επισκέφθηκε τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν. 

[Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο]








Δεν υπάρχουν σχόλια: