e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου στον Πύργο της Ηλείας


Πύργος Ηλείας, 18.1.2022. Ταπεινά και ιεροπρεπή τα σεπτά ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και κάτω υπό την ζοφώδη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να μας απειλεί παγκοσμίως, εορτάστηκαν εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου, τηρουμένων απαρέγκλιτα των υγειονομικών μέτρων για την μη διασπορά του Covid-19 και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εκκλησίας και τη Πολιτείας.
Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων, ευλογώντας τους προσφερθέντες άρτους και ορθοτομώντας τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος εκτενώς εις τον εορταζόμενο Μέγα Αθανάσιο, ο οποίος είναι ο πρώτος μετά τούς Τρείς Ιεράρχες και ο δέκατος τρίτος των Αποστόλων, ο επονομαζόμενος και ως Στύλος της Ορθοδοξίας, καθώς επίσης και εις τον άγιο Κύριλλο, τα δύο αυτά μεγάλα θεολογικά πνεύματα και φωστήρες της Αγίας Εκκλησίας μας. Για την μεγάλη προσφορά τους στην Ορθοδοξία η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την ιερή μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φιλέορτοι και ευλαβείς Χριστιανοί της πόλεως του Πύργου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, με επικεφαλής τον αξιότιμο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Πύργου κ. Επαμεινώνδα Κυριαζή, ο οποίος εκπροσώπησε τον εντιμότατο Δήμαρχο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, προσήλθαν αθρόα προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του εορταζομένου Αγίου και να εκφράσουν την αγάπη και τον προσήκοντα σεβασμό τους εις τον εορτάζοντα Επίσκοπο, ο οποίος άοκνα, αθόρυβα και νυχθημερόν διακονεί την τοπική μας Εκκλησία, επί 45 συναπτά έτη, κάτω υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού.
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: