e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αφίχθη στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τις εν Βεροία εορτές προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου

Πηγή: Ι. Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας 
































Το μεσημέρι της Δευτέρας, 27ης Ιουνίου 2016, αφίχθη στον διεθνή  Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» η  Α.Θ.Π., ο Οικουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας αυτού. Τον υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καθώς επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Κίτρους κ. Γεώργιος οι Θεοφ. επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Από την πολιτική ηγεσία τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Περιδεριάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

Ο Πατριάρχης θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι το πρωί της Πέμπτης 30ής Ιουνίου και θα προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας της Βέροιας και θα λειτουργήσει στον προσφάτως ανακαινισθέντα και εγκαινιασθέντα παλαιό μητροπολιτικό ιερό Ναό Βεροίας.

Την Πατριαρχική συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ο Αρχιγραμματεύς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν και ο κ. Γραφιαδέλλης Παντελεήμων Γραμματεύς του Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: