e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Άρχισε το 3ο Διεθνές Συνέδριο «Η σχέση Επιστήμης και Ορθόδοξου Χριστιανισμού: παρελθόν - παρόν - μέλλον» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών








Άρχισαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 29η Νοεμβρίου 2018, οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου, με τίτλο «Η σχέση Επιστήμης και Ορθόδοξου Χριστιανισμού: παρελθόν - παρόν - μέλλον», το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Επιστήμη και Ορθοδοξία ανά τον Κόσμο», έως την 1η Δεκεμβρίου 2018 (στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Σε προηγούμενη δημοσίευση του πολυπεριοδικού μας (δείτε ΕΔΩ) παρουσιάστηκαν όλα τα σχετικά: το αναλυτικό πρόγραμμα εισηγήσεων και οι περιλήψεις τους). 

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι αγγλόφωνες (οι πλείστες), υπάρχει όμως και το μεταφραστικό τμήμα. Συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες από το εξωτερικό και από την Ελλάδα, με εξειδίκευση επί του θέματός του ο καθείς, ούτως ώστε να καταδειχθεί το αν και κατά πόσον συναντώνται ή συνεργάζονται η Επιστημήμη με την Ορθοδοξία από το χθες έως το αύριο και μάλιστα επί νεοτερικών πτυχών, όπως π.χ. η οικολογία και η βιοηθική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: