e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Το δώρο Ποροσένκο στον Βαρθολομαίο | Порошенко подарував патріарху Варфоломію історичне фото




[Επιμέλεια ρεπορτάζ: π. Παν. Καποδίστριας]

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού Προέδρου στο Φανάρι (Σάββατο, 3.11.2018), ο Petro Porosenko προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα φωτογραφικό πορτραίτο του ίδιου του Βαρθολομαίου, το οποίο προερχόταν από την έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνει η ουκρανική εφημερίδα "Ημέρα" στο Κίεβο. 

Την παραμονή του ταξιδιού Porosenko στο Πατριαρχείο, η σύζυγός του Marina Porosenko επισκέφτηκε την έκθεση φωτογραφίας και βρέθηκε μπροστά στον Πατριάρχη, ο οποίος τόσο πολύ έχει ενστερνισθεί την υπόθεση της εκκλησιαστικής Αυτοκεφαλίας της χώρας τους. Ανέφερε, λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με τον πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη. Τότε, η υπεύθυνη της έκθεσης Larysa Ivshyna, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, προσέφερε το πορτραίτο, ώστε να δοθεί ως δώρο ευγνωμοσύνης από τον Porosenko στον Βαρθολομαίο. Έτσι κι έγινε!

Η φωτογραφία υπογράφεται από τον Αντρέι Νεστερένκο, φέροντας τον τίτλο "Προκαθήμενος" και αποτυπώθηκε το 2016, όταν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αντρέι Parubyi ταξίδεψε στο Φανάρι και είχε συνάντηση με τον πατριάρχη, στο πλαίσιο της εκζήτησης οδού αποδόσεως Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: