e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ενορία στο Teremky Κιέβου πέρασε στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας, με Μητροπολίτη τον Αλέξανδρο Drabynko. Οι Μοσχοβίτες χειροτόνησαν σήμερα αντικαταστάτη του

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος (Drabinko) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Ναού της Μεταμορφώσεως στο Κίεβο. Φωτογραφία: Facebook Μητροπολίτη Αλεξάνδρου (Drabinka) 

[Επεξεργασία κειμένου από ουκρανικά ΜΜΕ: π. Παναγιώτης Καποδίστριας]

Ο Μητροπολίτης Pereyaslav-Khmelnytsky και Wisniewski Αλέξανδρος (Drabynko), της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας πλέον, κατά την διάρκεια της πανηγύρεως για τον Άγιο Νικόλαο, σήμερα (6/19.12.2018) το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως στο Κίεβο ευχαρίστησε τον πρώην αναπληρωτή του Περιφερειακού Κόμματος Ιγκόρ Lisov. "Θέλω να ευχαριστήσω τον Igor Lisov για το γεγονός ότι η ενορία μας παρέμεινε ενωμένη", δήλωσε ο μητροπολίτης Αλέξανδρος (Drabinko). 

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, στις 18 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το συμβούλιο της ενορίας, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή από το Περιφερειακό Κόμμα κ. Ιγκόρ Lisov. Η συνάντηση θεώρησε θετικά το ζήτημα της μετάβασης της κοινότητας από το εν Ουκρανία Πατριαρχείο Μόσχας στη νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος (Drabinko) θα συνεχίσει να υπηρετεί στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται στο Teremky

Ακολουθεί το πλήρες βίντεο της θείας Λειτουργίας:











Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί, η -εξωεκκλησιαστική πλέον- παράταξη Ονουφρίου, η οποία συνεχίζει να ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας, χειροτόνησε σήμερα τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο (Πιλιπτσούκ) ως Επίσκοπο Pereyaslav-Khmelnytsky και Wisniewski, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα από αυτούς Μητροπολίτη Αλέξανδρο, ο οποίος συμμετείχε στην Ενωτική Σύνοδο. 
Ιδού το σχετικό βίντεο της χειροτονίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: