e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Πατριαρχική Χοροστασία κατά τον Εσπερινό των Αγ. Πέτρου και Παύλου στο Φανάρι [photos]


Κείμενο – Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας | Φως Φαναρίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 28-6-2020) στην Ακολουθία του Μ. Εσπερινού που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου.

Στον Πατριαρχικό Ναό εκτέθηκαν για πρώτη φορά προς προσκύνηση αποτμήματα Λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου, τα οποία προσέφερε πέρυσι ο Πάπας Φραγκίσκος, στην Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έλαβε μέρος στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης. 
"Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αυτήν τη μεγάλη αδελφική, ιστορική χειρονομία να μας δώσει από το Παρεκκλήσιον που είχεν ο Παύλος Στ’, μέσα εις το Αποστολικόν Ανάκτορον, μικρά αποτμήματα του Ιερού λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου, του ιδρυτού της Εκκλησίας Ρώμης, τα οποία προσεκύνησα προ ολίγου και συγκινήθηκα πολύ. Ήταν μία γενναία και τολμηρή πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου προς την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, για την οποία του εκφράζουμε την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας", είχε πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στην ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ, μετά τη Θεία Λειτουργία, όπου για πρώτη φορά εκτέθηκαν στην Πόλη προς προσκύνηση τα αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: