e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Το ακροδεξιό σύστημα επιτίθεται κατά του Αγίου Όρους και της Μονής Εσφιγμένου

Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες μας για σειρά επιθέσεων και δολιοφθορών σε εγκαταστάσεις της Μονής μας εντός και εκτός του Αγίου Όρους και την καταστροφή καταστήματος συνεργάτη μας εκτός Αγίου Όρους, ένα ακόμα επεισόδιο συνέβη τις βραδινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη με ρίψη βόμβας μολότοφ κατά της οικίας της οικογένειας του νομικού συμβούλου της Μονής μας, κ. Διογένη Καραγιαννακίδη. 

Η ακροδεξιά και οι καταληψίες χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για την άνοδο τους φανατίζοντας το κοινό τους και στρέφοντάς τους κατά των Εσφιγμενιτών πατέρων και οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, αποκλεισμού και διωγμού της αδελφότητας της Μονής μας από το Άγιο Όρος. "Αντινεοταξίτες", κουκουλοφόροι και στοιχεία του υποκόσμου χρησιμοποιούνται για την εκστρατεία "αποσατανικοποίησης" των Αγιορειτών και των φίλων του Αγίου Όρους. Κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα σταματήσει η δολοφονική τους μανία. Κανείς δεν αντιδρά και δεν μας προστατεύει ουσιαστικώς.

Αφού γνωρίζουν πως εμείς ως μοναχοί ταγμένοι στην Εκκλησία του Χριστού και έχοντας ήδη πάρει το "βάπτισμα του αίματος" από παλαιότερη επίθεσή , όπου μας "άνοιξαν τα κεφάλια" οι καταληψίες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πέρα από το Θεό, άρχισαν να στοχοποιούν τους λαϊκούς συνεργάτες της Μονής μας, τους οποίους πλέον παρακολουθούν ως τις οικίες τους.

Ακριβώς δίπλα από το κονάκι της Μονής μας στις Καρυές, συνεχίζεται η ύπαρξη κατάληψης, με τους καταληψίες να παρακολουθούν μέρα νύκτα με σύγχρονες κάμερες υψηλής ανάλυσης, να φωτογραφίζουν και να φακελώνουν κάθε λαϊκό που εισέρχεται σε αυτό, 50 μέτρα από το Πρωτάτο και 50 από το αστυνομικό τμήμα Καρεών. Υπενθυμίζουμε πως οι καταληψίες αρνούνται να αποχωρήσουν παρά τις ευγενικές εκκλήσεις της αστυνομίας.

Να ξέρουν καλά οι άνθρωποι του σκότους πως δεν θα προδώσουμε ποτέ την αποστολή μας και την Εκκλησία του Χριστού, ό,τι και να κάνουν. Ο κόσμος τους έχει καταλάβει καλά τι εκπροσωπούν και ο καιρός της επιρροής τους έχει παρέλθει προ πολλού. Βρισκόμενοι σε πανικό κάνουν σπασμωδικές κινήσεις εκφοβισμού κρυμμένοι με κουκούλες.

Χθες στόχευσαν τον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Κοινότητας, της Μονής Μεγίστης Λαύρας και της Μονής Εσφιγμένου. Έναν άνθρωπο ευσεβή, φίλο και προστάτη του Αγίου Όρους. Έναν άνθρωπο που δουλεύει δεκαετίες για την "ευστάθεια της Εκκλησίας" εντός Αγίου Όρους, που συνέγραψε με άλλους δύο νομικούς το ιστορικό της υπόθεσης Εσφιγμένου 1972-2002, που ομίλησε σε ημερίδα υπέρ της Μονής και που συνέγραψε βιβλίο για τις ρωσικές διεκδικήσεις στο Άγιο Όρος. Καταλαβαίνουν όλοι γιατί έναν άνθρωπο με αυτά τα εχέγγυα θέλουν να "τον βγάλουν από την μέση".

Προς γνωριμία με τον άνθρωπο που υπέστη την επίθεση για χάρη του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας και προς τιμήν του, παραθέτουμε συνδέσμους με σχετικά κείμενα και ομιλίες του.

Κείμενο: Το ιστορικό της υποθέσεως ετών 1972-2002

Βίντεο: Υπόθεση Μονής Εσφιγμένου. Ομιλία σε ημερίδα

Βίντεο: Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας 1912 -13, Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων

Εκ της Ιεράς Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: