e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής στο Μπανάτο


* Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008, ώρα 8.30 το πρωί: Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του Μπανάτου. Ναός της Παναγούλας.
* Κυριακή των Βαΐων, 20 Απριλίου 2008, ώρα 8 το πρωί: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ναός της Φανερωμένης.
* Κυριακή των Βαΐων, 20 Απριλίου 2008, ώρα 7.30 το βράδυ: Ο Πρώτος Νυμφίος (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας). Ναός της Παναγούλας.
* Μεγάλη Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008, ώρα 7.30 το βράδυ: Ο Δεύτερος Νυμφίος (Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης). Ναός της Παναγούλας.
* Μεγάλη Τρίτη, 22 Απριλίου 2008, ώρα 7.30 το βράδυ: Ο Τρίτος Νυμφίος (Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης). Ναός της Φανερωμένης.
* Μεγάλη Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008, ώρα 4.30 το απόγευμα: Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως. Ναός της Φανερωμένης.
* Μεγάλη Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008, ώρα 7.30 το βράδυ: Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Ναός της Φανερωμένης.
* Μεγάλη Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008, ώρα 8.15 το πρωί: Ο Εσπερινός καί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ναός της Φανερωμένης.
* Μεγάλη Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008, ώρα 7.30 το βράδυ: Τα Δώδεκα Ευαγγέλια (Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής). Ναός της Φανερωμένης.
* Μεγάλη Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008, ώρα 8.30 το πρωί: Οι Μεγάλες Βασιλικές Ώρες και στη συνέχεια ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου με την Τελετή της Αποκαθηλώσεως. Ναός της Παναγούλας.
* Μεγάλη Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008, ώρα 9 το βράδυ: Ο Επιτάφιος Θρήνος (Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου) καί η Λιτανεία του Επιταφίου στο χωριό. Ναός της Παναγούλας.
* Μεγάλο Σάββατο, 26 Απριλίου 2008, ώρα 00.05 (πρώτα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα): Ο Εσπερινός καί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κατά την οποία θα τελεσθεί η Πρώτη Ανάσταση (Gloria ή «Κομμάτι»), σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο. Ναός της Παναγούλας.
* Μέγα Σάββατο, 26 Απριλίου 2008, ώρα 11.15 πριν τα μεσάνυχτα: Η Τελετή της Αναστάσεως. Ναός της Παναγούλας.
* Κυριακή του Πάσχα, 27 Απριλίου 2008, ώρα 00.15 (λίγο μετά τα μεσάνυχτα): Αμέσως μετά την Ανάσταση, ο Αναστάσιμος Όρθρος καί η Θεία Λειτουργία της Λαμπρής. Ναός της Παναγούλας.
* Κυριακή του Πάσχα, 27 Απριλίου 2008, ώρα 6.30 το απόγευμα: Ο Εσπερινός της Αγάπης καί Λιτανεία των Εικόνων της Αναστάσεως καί της Παναγούλας στο χωριό. Ναός της Παναγούλας.
* Δευτέρα του Πάσχα, 28 Απριλίου 2008, ώρα 8.30 το πρωί: Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Ναός της Φανερωμένης.
* Πέμπτη του Πάσχα, 1 Μαΐου 2008, ώρα 8.30 το πρωί: Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, με Αρτοκλασία. Παρεκκλήσιο της Ευαγγελιστρίας, Οικογενείας Αβούρη στα Μαριναίϊκα. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση από τους ιδιοκτήτες στον αύλειο χώρο του ναΐσκου.
* Σάββατο, 10 Μαΐου 2008, ημέρα κατά την οποία η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει την Πάροδο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τη Ζάκυνθο προς Μπάρι της Ιταλίας, ώρα 8.30 το πρωί: Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, με Αρτοκλασία. Παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου, Οικογενείας Καποδίστρια, απέναντι από τον «Πλάτανο».

8 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Με το καλό!

P. Kapodistrias είπε...

Η μισή μας καρδιά θα είναι κοντά σου!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Mε το καλό και καλή δύναμη!

Μεθ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό και από μένα.

Τα διαβάζω όλα με νοσταλγία, αγάπη και τον κρυφό πόθο να ήμουν κοντά...

Την Πέμπτη του Πάσχα, που θα ιερουργήσεις στα Μαριναίικα, αν εννοείς την οικογένεια του αγαπημένου μου καθηγητή, κ. Μαρίνου Αβούρη και της πολύ γλυκείας κ. Αναστασίας Νέγκα, ιδιαίτερη παράκληση να τους μεταφέρεις τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου.

Καλή δύναμη,

Με πολλή αγάπη και ευχές,

δ.μ.τ.

Tasos Zarkadis είπε...

Περιμένω πως και πως να τις ζήσω όλες αυτές τις Ακολουθίες... όσες μπορέσω τέλος πάντων!!!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!!!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κυρά των Γλάρων,

Ευχαριστούμε από καρδίας. Μακάρι να ήσουν κοντά μας!

P. Kapodistrias είπε...

@ Καλή μας Διονυσία,
Αγαπητή μας Φίλη και Συνεργάτιδα,

Ευχαριστούμε γιά όλα. Εάν δω την Οικογένεια Μαρίνου και Αναστασίας Αβούρη, θα διαβιβάσω τις ευχές και τους χαιρετισμούς σου. Τώρα πια έχουν μεγαλώσει και διαμένουν στην πόλη. Μόνο κατά το Καλοκαίρι έρχονται στο χωριό.
Σήμερα πάντως ο κ. Μαρίνος, σπουδαίος Άνθρωπος και Επιστήμων, μ' επισκέφτηκε στο Γραφείο μου στη Μητρόπολη για τα "χρόνια πολλά". Αν ήξερα από χθες...

Με θερμά αισθήματα,
αναμένοντας το επόμενο κείμενό σου, όποτε εσύ είσαι έτοιμη
π.Π.

P. Kapodistrias είπε...

@ The Blue,

Χαίρομαι που νοσταλγείς τις γιορτές μας και την ενοριακή μας αγκαλιά/συντροφιά.
Εεε, ώρες έμειναν για την επιστροφή σου ενόψη Πάσχα.
Με το καλό!