e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

"Όρος Άθως, η Δημοκρατία των Μοναχών": Ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ για το Άγιον Όρος

Πασχαλινή λιτανεία στη Μονή Ξηροποτάμου. Φωτογραφία Κώστα Μπαλάφα
Οι μέρες είναι εξόχως πονηρές... Εσχάτως, στην αιχμή του δόρατος της σύγχρονης αμφισβήτησης βρίσκεται συλλήβδην η διαιώνια πραγματικότητα και πνευματικότητα του Αγίου Όρους, δεδομένων κάποιων ασυνήθιστων συμπεριφορών ορισμένων Αγιορειτών Πατέρων και κάμποσων επίορκων Πολιτικών μας.

Επειδή όμως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι φρόνιμο, κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά, επιχειρούμε μιαν επίσκεψη στο "Περιβόλι της Παναγίας", παρουσιάζοντας αμέσως παρακάτω μιαν ολόκληρη ταινία σ' έξι ενότητες, το "Όρος Άθως, η Δημοκρατία των Μοναχών" , την οποία γύρισε στο Άγιον Όρος μια ομάδα Γάλλων Κινηματογραφιστών, τον Μάρτιο του 2007, καταγράφοντας την καθημερινότητα, τα έθιμα και τις πανίερες στιγμές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: