e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Χάρης Μαυρίας, ο 16χρονος συνδημότης που μάς κάνει ψηλότερους


Ο Χάρης Μαυρίας, από τον Πλάνο -το γειτονικό μας χωριό-, εγγονός των καλών βιοπαλαιστών ενοριτών μας Μπάμπη και Άννας Μαυρία, αποτελεί πλέον μιαν εξαιρετική περίπτωση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Διαβάζουμε στο SPORTNET 21/10/2010 09:27:

Στο πάνθεον της ιστορίας του Παναθηναϊκού πέρασε ο Χάρης Μαυρίας. Ο πιτσιρικάς από τη Ζάκυνθο, γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1994, με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» που αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Μπαίνοντας αλλαγή στο 78ο λεπτό αντί του Στέργου Μαρίνου, ο 16χρονος έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης με ελληνική ομάδα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος είχε αγωνιστεί εναντίον της Λανς τον Φεβρουάρiο του 2007 σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών.
Παράλληλα, έρχεται δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Νιγηριανό Σελεστίνε Μπαμπαγιάρο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Άντερλεχτ όντας 16 ετών και 87 ημερών!
Ωστόσο, ο Μαυρίας άφησε πίσω του στην τρίτη θέση τον Ρώσο Αλεξάντερ Παβλένκο, ο οποίος με τη φανέλα τη Σπαρτάκ Μόσχας πήρε το χρίσμα σε ηλικία 16 ετών και 285 ημερών.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε, τόσο τον ίδιον, αλλά και τους γονείς και παππούδες, οι οποίοι, σε κάθε του κατάκτηση αισθάνονται (όπως και όλοι οι Ζακυνθινοί) όλο και ψηλότεροι από δίκαιη καύχηση! Χάρη, πάντα στην κορυφή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: