e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μια ταινία για την παρασκευή και τον καθαγιασμό του Αγίου Μύρου (Φανάρι, 2002)


Η έκτακτη αυτή τελετή, πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά την Μεγάλη Εβδομάδα του 2002 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄, για δεύτερη φορά στην πατριαρχία του (βλ. σχετική φωτό Νίκου Μαγγίνα ανωτέρω).

Δια του Αγίου Μύρου, το οποίο συντίθεται από διάφορα αρωματικά στο Φανάρι κάθε δέκα χρόνια, σφραγίζεται η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στο Μυστήριο του Χρίσματος ανά τον Ορθόδοξο Κόσμο, πιστοποιώντας ταυτόχρονα τον δεσμό της ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας.

Αφού δείτε το ντοκιμαντέρ, μπορείτε ν' αναγνώσετε τη μελέτη π. Παναγιώτη Καποδίστρια: "Ελλείψεις Αγίου Μύρου στα Ιόνια Νησιά κατά τον 19ο αιώνα (ανέκδοτες επιστολές)", στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας, εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: