e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με "δημόσια εξομολόγηση" του Μητροπολίτου Ζακύνθου θα μεταδώσουν Θ. Λειτουργία ανά την υφήλιο σήμερα ΕΤ1, intv.gr και ΕΡΑ Ζακύνθου




Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας

Σε λίγες ώρες (στις 7.30 π.μ.) θα αρχίσει ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν του Πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου, του οικείου των Ζακυνθινών όπου γης!

Κατ' αυτήν θα συλλειτουργήσουν οι εικοσιδύο Αρχιερείς [οι Μητροπολίτες: Σικάγου κ. Ιάκωβος, Ιερισσού κ. Νικόδημος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Βάρνας κ. Κύριλλος, Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κυρήνης κ. Αθανάσιος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Επίσκοποι: Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Ελαίας κ. Θεοδώρητος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, Ωλένης κ. Αθανάσιος, Φωτικής κ. Διονύσιος και Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης], οι οποίοι -παρότι δεν προσκλήθηκαν- είχαν την καλοσύνη να σπεύσουν "εκ περάτων" και ήδη βρίσκονται στο εορταστικά ντυμένο νησί μας, για να τιμήσουν, τόσο για τον Άγιο της Συγνώμης, όσο και για τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος -ως γνωστόν- έχει εξαγγείλει ότι αποχωρεί εκούσια, την 1η Σεπτεμβρίου, από τον μητροπολιτικό θώκο της Ζακύνθου.

Με αυτό το δεδομένο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Ομιλία του Σεβ. Ζακύνθου αύριο. Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση - παραίτησή του. Μάλιστα, χθες το βράδυ, στο τέλος του επίσημου Εσπερινού, προανείγγειλε ότι πρόκειται κατά την θεία Λειτουργία θα κάνει "δημόσια εξομολόγηση" για την σχέση του ίδιου με τον Άγιο Διονύσιο.

Στο νησί μας βρίσκονται και θα μεταδώσουν απευθείας το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τα εξής συνεργεία Μέσων μαζικής Ενημέρωσης: Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΤ1, το διαδικτυακό κανάλι intv.gr και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ Ζακύνθου.

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι με το Φιόρο του Λεβάντε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: