e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης στα Γυμνάσια της Ζακύνθου










Μια συνήθεια της τοπικής Εκκλησίας της Ζακύνθου, την οποία πρωτοεφάρμοσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ως Μητροπολίτης Ζακύνθου, συνεχίζει αυτές τις ημέρες ο νέος Μητροπολίτης του τόπου μας κ. Διονύσιος Δ΄. Επισκέπτεται όλα τα Γυμνάσια του νησιού και, αφού χαιρετά τους μαθητές και τους δασκάλους τους, με λόγους φιλικούς και εποικοδομητικούς, διανέμει δωρεάν στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, την οποία διδάσκονται τα συγκεκριμένα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Με τον τρόπο αυτόν, το βιβλίο των βιβλίων μπαίνει στα σπίτια 600 περίπου μαθητών κάθε χρόνο, πολύτιμη παρακαταθήκη για όσους το ανοίξουν και αντλήσουν λόγο αυθεντικής ζωής

Αν θέλουμε μάλιστα να κάνουμε έναν απολογισμό, χάριν παραδείγματος, κατά την 17ετή αρχιερατεία Χρυσοστόμου Β΄ του Συνετού μοιράστηκαν 10.200 αντίτυπα και ήδη υπάρχουν στις βιβλιοθήκες ισάριθμων οικογενειών!

Οι ανωτέρω δημοσιευόμενες φωτογραφίες προέρχονται από την σημερινή επίσκεψη του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ στην Ενορία μας στο Γυμνάσιό μας, εδώ στο Μπανάτο, και λήφθηκαν από τον Σπύρο Νέγκα, για λογαριασμό του Νυχθημερόν.

1 σχόλιο:

apelef είπε...

Θερμότατα Συγχαρητήρια! Σημαντική κίνηση, να επενδύσουμε στα παιδιά μας, να διαβάσουν τον λόγο του Θεού και να καθοδηγηθούν από εσάς Πατέρες, να μάθουν την Χριστιανική πίστη, την Χριστιανική ζωή, να έχουν Ορθόδοξο ήθος και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν. Να τους διδάξετε Πατέρες αλλά και εμείς οι γονείς και οι δάσκαλοι πως τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς από κάθε βάρβαρο, οι πρόγονοι μας δεν χάσανε την πίστη τους και διά αυτής σωθήκαν και σώσανε και εμάς. Σημαντικότατη η κίνηση να υπάρχει η Καινή Διαθήκη σε κάθε σπίτι, τα παιδιά που δεν ζουν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, έστω και μετά από 15 χρόνια, θα έχουν την ευκαιρία που τους δίνει ο πολυεύσπλαχνος Κύριος μας να διαβάσουν τον λόγο του!