e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

"Δόξα τη καρτερία σου, σεμνή" Βαρβάρα




















Σε κλίμα κατάνυξης και ψυχικής ανάτασης εορτάσαμε σήμερα το πρωί την μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Θυμίζουμε ότι ο ναός μας πρωτάνοιξε σήμερα, μετά από την τρίμηνη παύση της λειτουργίας του, ώστε να ολοκληρωθεί ο καλλιτεχνικός διάκοσμος των ξυλογλύπτων, όπερ και εγένετο! Ικανός αριθμός ενοριτών μας εκκλησιάσθηκαν και θαύμασαν το έργο πνοής, που ήδη συντελέσθηκε με την βοήθεια όλων.

Κατά τάξιν τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρτοκλασία και η Θεία Ευχαριστία. Ο Εφημέριός μας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πανεύφημη και ολοφώτεινη προσωπικότητα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στην στερρή πίστη της, την οποίαν υπερασπίστηκε μέχρι μαρτυρίου και αίματος και αποκεφαλισμού, ενώ την προέβαλε ως παράδειγμα πίστης και θέλησης, σε καιρούς αλλοτριωμένους και προβληματικούς σε όλα τα επίπεδα του κοινοτικού βίου. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο, που συντελέσθηκε στον ναό μας και ευχαρίστησε όλους για την με κάθε τρόπο βοήθειά τους στην αρτίωσή του, αλλά και κάλεσε τους ευαίσθητους ενορίτες να συνδράμουν από το υστέρημά τους για την αποπληρωμή των χρεωστουμένων.

Φωτογραφίες: Γιάννης Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: