e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η Γιορτή του Χριστόψωμου στην Ορθόδοξη Μοζαμβίκη












Το πλούσιο ανωτέρω φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την γιορτή του Χριστόψωμου, την οποία εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, την περασμένη Κυριακή στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Μαπούτο, ενόψει της κοσμοχαρμόσυνης επικείμενης πανηγύρεως των Γενεθλίων του Χριστού. 

Παράλληλα εψάλησαν τα Κάλαντα των ημερών και αντηλλάγησαν ολόθερμες ευχές με όλους!






Η προετοιμασία του Χριστόψωμου ξεκίνησε την προηγούμενη μέρα στο Επισκοπείο. Οι Ορθόδοξοι νέοι διδάχτηκαν το πώς και το γιατί του ιερού αυτού Ψωμιού του Χριστού και ενθουσιάστηκαν, μόλις πληροφορήθηκαν από τον πνευματικό πατέρα τους κ. Ιωάννη τους συμβολισμούς του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: