e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Και στην Μοζαμβίκη ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ζακύνθω


Ο Ζακύνθιος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης θεώρησε χρέος του να μεταλαμπαδεύσει στο εν Maputo ορθόδοξο πλήρωμα, την τιμή προς τον Άγιο Διονύσιο, προστάτη και πολιούχο της γενέτειρά του.

Προς τούτο, την περασμένη Κυριακή έθεσε για προσκύνημα, στο μέσο του Καθεδρικού Ναού, όπου λειτούργησε, εικόνα του Αγίου και ιερή εμβάδα Του, τέλεσε μάλιστα και την Ακολουθία της Αρτοκλασίας.


Ομιλώντας στο εκκλησίασμα, τόνισε με έμφαση τις αρετές της ανεξικακίας και της συγχωρητικότητας, με τις οποίες διακρίθηκε ο Άγιος Διονύσιος. Αρετές, οι οποίες αφορούν σε όλους τους ανθρώπους, όλων των καιρών και όλων των τόπων.

Οι Μοζαμβικανοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την δύναμη, που επέξειξε ο Άγιος στο να συγχωρήσει και περιθάλψει τον ίδιο τον φονιά του αδελφού του!!!

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου.
Σὲ εὐχαριστοῦμε ποὺ μοιράζεσαι μαζί μας τέτοια νέα, γιὰ νὰ μποροῦμε κι ἐμεῖς νὰ ποῦμε: Τί εὐλογία, Θεέ μου!
Καλὰ Χριστούγεννα!