e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Στιγμές από τις αποψινές πρόβες του αυριανού Γ4 "Αληθώς" (Φανερωμένη Μπανάτου, 10/11/2013, 7 μ.μ.)






Μέχρι αργά έγιναν απόψε στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου οι πρόβες της μουσικής μπαρόκ για αύριο το βράδυ (ώρα 7 μ.μ.), στο πλαίσιο της 4ης σύναξης του γ΄ κύκλου δράσεων του Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς"! Ο άριστος πιανίστας Δημήτρης Αναστόπουλος - καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου και η Λόλι Ελέζι, μια πολυταλαντούχα 17χρονη μαθήτρια του ίδιου Σχολείου, που εκπλήσσει στο βιολί και στο τραγούδι, έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν έξη σπουδαίες στιγμές της κλασικής μουσικής. Ιδού τι μάς ετοιμάζουν: i. Bach / Gounod: Ave Maria, ii. A. Scarlatti: O Cessate di Piagarmi, iii. A. Caldara: Sebben, Crudele, iv. J. S. Bach: Air from Suite no. 3, v. G. F. Händel: Aria from "Rinaldo" και vi. T. Albinoni: Adagio

Στο πρώτο μέρος, η νεφρολόγος κ. Ειρήνη Κατσαρού, στην διάλεξή της, θα μας εξηγήσει πώς από την Ουροσκοπία των πρώτων Βυζαντινών Αιώνων φθάσαμε στην ανίχνευση της υπέρτασης, στη σύγχρονη ιατρική. 

Σε όλα τα ανωτέρω αξίζει να είμαστε παρόντες! Εσείς, τι λέτε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: