e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Λίγα λόγια στο 40νθήμερο Μνημόσυνο της Ελευθερίας Κακούρη-Αρβανιτάκη

από τον κ. Ιωάννη Καραντζή, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών
(Ναός Παναγούλας Μπανάτου, 23.3.2014)

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Θα προτιμούσα να τηρήσω το αρχαιοελληνικό απόφθεγμα, αυτήν την ώρα που με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένη μας Ελευθερίας. Όμως τα συναισθήματα που με διακατέχουν –που μας διακατέχουν- επιζητούν τον δρόμο της έκφρασης.

Τιμούμε τη μνήμη της αγαπημένη μας Ελευθερίας και δεν ξεχνούμε ποτέ: 
* Την αγάπη της για την οικογένειά της, τους συγγενείς της, τους μαθητές της, τους φίλους της. 
* Την ηθική στήριξή της στον Νίκο, στον σύζυγό της και αγαπημένο μου φίλο, στην προσπάθειά του να συνεχίσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και τελικά να ανέλθει στις υψηλότερες θέσεις της επαγγελματικής ιεραρχίας στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
* Το φωτεινό της χαμόγελο που σκόρπιζε αισιοδοξία και ευτυχία στον περίγυρό της. 
* Την ευσυνειδησία, την εργατικότητα και το ζήλο της για την εργασία της στην εκπαίδευση. * Την αλληλεγγύη της για τον άνθρωπο. 
Τη σβελτάδα της, την νοικοκυροσύνη της και την αρχοντιά της.

Μας κυριεύει η λύπη για την ξαφνική απώλειά της από αυτόν τον προσωρινό κόσμο. Μας ανακουφίζει, όμως, το γεγονός ότι η Ψυχούλα της σίγουρα θα βρίσκεται στην αγκαλιά των Αγγέλων.

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπημένη μας Ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: