e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο Δωδώνης Χρυσόστομος κατά τη Νεκρώσιμη Ακολουθία του π. Κιλίφη: "Ο Τιμόθεος ήταν ο ακοίμητος φύλακας της Μονής Πεντέλης" [+video]

  Σήμερα στη Μονή Πεντέλης  
Ανταπόκριση: Σπύρος Παπαγεωργίου
























Σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου 2014, τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πατρός Τιμοθεόυ Κιλίφη. Πλήθος κόσμου από όλη την Αττική πλημμύρισαν το Καθολικό και το προάυλειο της Ιεράς Μονής για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του. Της Νεκρώσιμης Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης, ο οποίος τον γνωρίζει από 40ετίας, όταν και διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής. Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορωνείας Παντελεήμων, Λεύκης Ευμένιος, ο Καθηγούμενος της Μονής Θερμοπυλών Ιωάννης και πλήθος πατέρων της Μονής.

Ο κ. Χρυσόστομος στο σύντομο αποχαιρετηστήριο λόγο του είπε: "Ο Τιμόθεος ήταν ο ακοίμητος φύλακας της Μονής. Σφράγισε με την παρουσία του και τον λόγο του τη σύγχρονη ιστορία της Μονής Πεντέλης. Ο π. Τιμόθεος διέθετε πλουσιοπάροχα την αγάπη και την ελεημοσύνη προς τον συνάνθρωπο και προς πάσα κατεύθυνση. Είχε εξαλείψει από το ανθρώπινο καθετί το υποκριτικό. Ήταν ατόφιος και δυνατός και πάντα εξέπεμπε αισιοδοξία. Θα σε θυμάμαι πάντα, μέχρι την κοινή Ανάσταση". Στο σημείο που λύγισε ήταν, όταν συγκινησιακά φορτισμένος μετέφερε στον μακαριστό π. Τιμόθεο, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου Μοζαμβίκης Ιωάννη, που είχε διατελέσει μοναχός στην Μονής Πεντέλης.

«Αισθάνομαι ότι γράφουμε τον επίλογο ενός από τα πολλά βιβλία του π.Τιμόθεου, του βιβλίου της ζωής του», ήταν τα αποχαιρετιστήρια λόγια του Ηγουμένου της Μονής Πεντέλης. Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών θυμήθηκε την εκκλησιαστική πορεία του μακαριστού, τις επισκέψεις του και την ποιμαντική του δράση στα νυχτερινά σχολεία, την ενασχόλησή του με τη νεότητα και την δράση για τη ζωή, την αγάπη και τη λατρεία του για το Πεντελικό όρος.

O Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελήμων, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, διαβίβασε και τα συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και ανέφερε: «Όταν ο ήλιος δύει και όχι όταν μεσουρανεί λέμε ότι βασιλεύει. Και ο άνθρωπος του Θεού όταν φεύγει από αυτή τη ζωή, βασιλεύει. Προγεύεται δηλαδή, τα αγαθά της βασιλεία του Θεού, αυτό πιστεύουμε και ευχόμεθα για τον αδελφό μας Τιμόθεο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: