e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τη Βηθλεέμ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Ιερουσαλήμ

 Σήμερα στην Αγία Γη 






Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στη Βηθλεέμ. Στην μεγαλοπρεπή Βασιλική της Γεννήσεως εψάλη Δοξολογία. Ειδική ανάρτησή μας δείτε ΕΔΩ! Τον δε εγκάρδιο και μεστό θεολογικού περιεχομένου Χαιρετισμό Βαρθολομαίου δύνασθε να αναγνώσετε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας ΕΔΩ

Στη συνέχεια, κατά τις μεσημεριανές ώρες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Ιερουσαλήμ κ. Γεώργιος Ζαχαριουδάκης, δεξιώθηκε για γεύμα τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του στο Προξενείο. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία και στις δύο πλευρές να διατυπώσουν και να διαπιστώσουν την αγάπη και τη συναντίληψη που τις διακρίνει προς την εκατέρωθεν ειρήνη, αλλά και την εν γένει ωφέλεια του σύγχρονου ανθρώπου και κόσμου μας. 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δεν παρέστη σε αυτές τις ευκαιρίες, διότι βρισκόταν στην Ιορδανία, όπου έφθασε ο Πάπας Φραγκίσκος και παρέστη στην συνάντηση του Ρωμαιοκαθολικού Ηγέτη με τον Βασιλιά και την Βασίλισσα της Χώρας αυτής. 

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό του Δημήτρη Πανάγου: 






Δεν υπάρχουν σχόλια: