e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης στην Beira για την εγκατάσταση του νέου Εφημερίου






Στην πόλη Beira της Μοζαμβίκης βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, δηλαδή 1000 χιλιόμετρα από την έδρα του, την πρωτεύουσα Maputo, όπου -ως γνωστόν- υπάρχει Ορθόδοξος Ναός και τα σχετικά κτήρια. Ταξίδεψε εκεί με τον πρώτο ιερέα που χειροτόνησε στη Χώρα και Επισκοπή του, τον π. Χρήστο Σιτόε, την Πρεσβυτέρα και την κόρη τους, με σκοπό η νέα αυτή ιερατική οικογένεια να εγκατασταθεί στην πόλη αυτήν! Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια της Θείας Αρχιερατικής Λειτουργίας, που τελέστηκε. 

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος είχε συνεργασία με τους συνεργάτες τού εκεί ιεραποστολικού κλιμακίου των Ορθοδόξων, όπως και με τον υπεύθυνο της τοπικής Οργάνωσης του Αγίου Αιγιδίου των Ρωμαιοκαθολικών. Μετά τέλεσε τρισάγια στους τάφους των κεκοιμημένων Ελλήνων στο Κοιμητήριο της Beira.

Ευχόμαστε από καρδιάς η προσπάθεια του Επισκόπου να ευδοκιμήσει, ο δε νέος Εφημέριος να φέρει εύχυμους καρπούς στον ιεραποστολικό αγρό του τόπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: