e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ό,τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές!

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης από το Αννόβερο της Γερμανίας


Ό,τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές!

Βρισκόμαστε μια μέρα μετά τα «φοβερά» και «τρομερά» γεγονότα που συνέβησαν στο Φανάρι κατά τον εορτασμό της Θρονικής εορτής. Όλες τις προηγούμενες μέρες το διαδίκτυο «έβραζε» από τις παρεμβάσεις των σούπερ ορθοδόξων, των αντιοικουμενιστών. Το τι έχουν γράψει δε λέγεται. Τα όσα ανεύθυνα, ψευδή, ανερμάτιστα και φαιδρά κατέθεσαν δεν περιγράφεται. Δόθηκε ευκαιρία σε πολλούς να εμφανισθούν ως εκκλησιολόγοι, δογματολόγοι, κανονολόγοι κ. ά. και όλοι τους, μα όλοι είχαν ένα κοινό σημείο: καταριόντουσαν τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη διεκδικώντας για τον εαυτό τους το αλάθητο! 

Διατυμπάνιζαν το «πούλημα» της Ορθοδοξίας και την σίγουρη ένωση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επισήμως κατά την ημέρα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Σήμερα βέβαια μια μέρα μετά, ούτε λέξη! Τους χάλασε τη «σούπα» που είχαν ετοιμάσει να σερβίρουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αν και υπάρχουν κάποιοι που σιγοψιθυρίζουν σε κάποιες ιστοσελίδες ότι, «ευτυχώς που υπήρξαν δυναμικές αντιδράσεις κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!». 

Ένα είναι σίγουρο, ότι όλοι αυτοί που σήκωσαν τόση σκόνη τις προηγούμενες μέρες, το έκαναν χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο υπόψη τους. Μοναδικό τους κίνητρο το μένος κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η γλώσσα τους στάζει δηλητήριο τόσο, που, αν καμιά φορά τη δαγκώσουν και καταπιούν, κινδυνεύουν από ισχυρή δηλητηρίαση. 

Στην πραγματικότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει σχέση μόνο με το μίσος που τρέφουν απέναντί του. Σε ότι αφορά τον πόλεμο που του κάνουν, πολεμούν έναν Πατριάρχη που έχουν δημιουργήσει με την αρρωστημένη φαντασία τους. Μάχονται ένα ανεύθυνο, ένα κακό και δόλιο πρόσωπο που έχουν κατασκευάσει και τους μοιάζει απόλυτα. 

Εγκαλούν τον Οικουμενικό για αντιεκκλησιολογική συμπεριφορά. Ποιοι; Οι ανεκκλησίαστοι! Εκείνοι που έχουν αναγάγει εαυτούς εις εκκλησία! Ελέγχουν τον Πατριάρχη για αντικανονικές ενέργειες οι συναγελαζόμενοι με εκείνους που έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία, εκείνοι που έχουν ως πρότυπά τους αφορισμένους και καθηρημένους! 

Θα μπορούσαμε πολλά να γράψουμε, όμως για ποιο λόγο; Μήπως υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν, να επανακάμψουν, να ζητήσουν συγγνώμη; Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα κατέθεταν «λόγον ανούσιον και ανυπόστατον» υπάρχει περίπτωση να ομολογήσουν την αποτυχία τους; Πολύ δύσκολο γιατί διακατέχονται από εωσφορικό εγωισμό!

Αντί επιλόγου παραθέτω αυτό που λέμε στην Κρήτη: «Την ήπιατε; Με τις υγείες σας!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: