e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Παιχνιδιάρικες στιγμές από τον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο Νηπιαγωγείο Βανάτου

 Μπανάτο, 11 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10 το πρωί  
Στις 10 το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Αγιασμών στα σχολεία του Μπανάτου, η σχετική ιερή Ακολουθία τελέστηκε στο Νηπιαγωγείο της περιοχής μας, από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Διάκονο Δημήτριο Αποστολόπουλο. Η αυλή του Νηπιαγωγείου είχε ανθίσει από παιδικές χαρούμενες φωνούλες! Παρών ήταν και ο νέος Πρόεδρος του Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης.

Μιλώντας στα νήπια ο π. Παναγιώτης είπε: 
          "Παιδάκια μου καλά, βρισκόσαστε εδώ, σε αυτό το πολύχρωμο και ολοζωγράφιστο σχολείο, για να μάθετε να παίζετε ακόμη περισσότερο απ' ό,τι παίζατε μέχρι τώρα στο σπίτι σας! Είσαστε δηλαδή σ' ένα ευρύχωρο σχολείο παιχνιδιών, όπου οι πάντα χαμογελαστές δασκάλες σας θα σας μάθουν σιγά-σιγά ένα σωρό χρήσιμα πράγματα και μάλιστα με όμορφο τρόπο: Με τον τρόπο των πολλών και διαφόρων παιχνιδιών, των εύκολων τραγουδιών, των καταπληκτικών παραμυθιών, της φιλίας και της αγάπης!
          Εσείς δεν έχετε, παρά να ακούτε καλά τις δασκάλες και τους γονείς σας και να υπακούετε σε αυτούς! Αφήστε τα κάθε λογής προβλήματα στους μεγάλους κι εσείς μάθετε όσα περισσότερα παιχνίδια, τραγούδια και παραμύθια μπορείτε! Αυτά θα σας συνοδεύουν παρηγορητικά, όταν θα μεγαλώσετε και θα χρειασθεί να βοηθήσετε την κοινωνία μας να επιβιώσει!" 

Ευφρόσυνες στιγμές από τον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο Γυμνάσιο Βανάτου

 Μπανάτο, 11 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 9.30 το πρωί  
Στις 9.30 το πρωί τελέστηκε, σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα της ημέρας, ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2014-15 στο Γυμνάσιο Βανάτου. Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Διάκονο Δημήτριο Αποστολόπουλο υποδέχτηκαν με ευγένεια ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παύλος Σπίνος και ο Σύλλογος των Διδασκόντων. Παρίσταντο, εκ μέρους των τοπικών Αρχόντων, ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης. 

Στη σύντομη προσφώνησή του προς τους μαθητές ο π. Παναγιώτης υπογράμμισε: 
          "Καλά μας παιδιά, συνήθως η παιδικότητα και η εφηβεία θεωρεί πίεση έως και καταπίεση την επιμονή των δασκάλων και των γονέων σας να μάθετε γράμματα και να προσλάβετε γνώσεις, τις οποίες σήμερα θεωρείτε παραπανίσιες ή και άχρηστες. Όμως είναι οι μόνοι που σας αγαπούν ειλικρινά και με ανιδιοτέλεια. Γι' αυτό να τους εμπιστεύεσθε και να τους υπακούετε. 
          Η σημερινή πειθαρχία σας σηματοδοτεί την αυριανή ελευθερία λόγου και ύπαρξης στον δύσκολο στίβο της ζωής. Μπορεί ο τωρινός αγώνας σας να μοιάζει ή και να είναι μαραθώνιος δρόμος, όμως οι μετέπειτα απαιτήσεις τής σύγχρονης εν Κρίσει κοινωνίας μας είναι αφάνταστα μεγάλες, οπότε χρειάζεται η δική σας τωρινή θωράκιση, ούτως ώστε αύριο να κατορθώσετε να διεξέλθετε τις πολυποίκιλες δυσκολίες του βίου".

Χαμογελαστές στιγμές από τον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

 Μπανάτο, 11 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 9 το πρωί  
Χαρούμενη ατμόσφαιρα σήμερα το πρωί στο εν Βανάτω Δημοτικό Σχολείο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την καινούργια σχολική χρονιά από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Διάκονο Δημήτριο Αποστολόπουλο. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης. Εννοείται, από νωρίς ήταν παρόντες οι "οικοδεσπότες" του Σχολείου, δηλαδή ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Αγγελούσης με τον άξιο Σύλλογο Διδασκόντων

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο π. Παναγιώτης τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές: 
          "Αγαπημένα παιδιά μας, οι καλοί δάσκαλοι που σας περιστοιχίζουν προσφέροντας γνώση σε όλους σας, ομοιάζουν με τους ξυλογλύπτες, οι οποίοι παίρνουν ένα ξύλο απελέκητο, το πελεκάνε δυναμικά και τεχνηέντως από παντού ξανά και ξανά,ούτως ώστε να λάβει μορφή. Μια μορφή όμως, όχι όμως την τυχαία ή αποκρουστική, αλλά την καλή μορφή! Πασχίζουν δηλαδή για την Ευ-μορφία, με άλλα λόγια την Ομορφιά! 
          Κατά συνέπειαν, η μόρφωση στο σχολείο προσφέρει εντέλει Ομορφιά σε όλους εσάς, τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες αυτού του πολυταλαιπωρημένου τόπου".