e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μεσσήνιοι περιηγητές στα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου






Κατά την ευλογητή ημέρα των Ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου 2015, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις αυλές του Φαναρίου προσκυνητές από τη Μεσσηνία, τους οποίους μάλιστα δέχτηκε μετά χαράς σε ακρόαση ο ίδιος ο Πατριάρχης, στην αίθουσα του Θρόνου. 

Εκεί προσεφώνησε την Παναγιότητά του ο αρχηγός της μεσσηνιακής ομάδας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, εκφράζοντας την αγάπη και τον υιϊκό σεβασμό τόσο του ίδιου και του Διακόνου π. Νεοφύτου, κυρίως δε του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, όσο και του μεσσηνιακού λαού και των παρισταμένων. Ο Πατριάρχης αντιφώνησε καλωσορίζοντας όλους στη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, δώρισε μάλιστα στον π. Φίλιππο επιστήθιο σταυρό. Τέλος, οι περιηγητές έψαλαν τον πολυχρονισμό του Πατριάρχου, κρατώντας εις ανάμνησιν της επισκέψεώς τους το πηγαίο πατρικό χαμόγελο του προεστώτος των Ορθοδόξων. 

Επιμέλεια κειμένου: π. Π. Κ.

Έξω από το Φανάρι, μαζί με τον π. Φίλιππο Χαμαργιά, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: