e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Εξεδήμησε προς Κύριον αιφνίδια ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Καψάσκης

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Ένας ακόμη καλός και πολύ αγαπητός ιερέας της Ζακύνθου εξεδήμησε προς Κύριον αιφνίδια σήμερα το πρωί: Ο 82χρονος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Καψάσκης, συνταξιούχος Εφημέριος του ιστορικού ιερού Ναού Πεφανερωμένης πόλεως Ζακύνθου

Ο μακαριστός παπά Σπύρος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 8 Φεβρουαρίου 1934, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 4 Ιουνίου 1968 και Πρεσβύτερος την 1 Μαρτίου 1970 από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου (και μετέπειτα Πολυανής και Κιλκισίου) κυρό Απόστολο. Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου έλαβε το Δεκαπενταύγουστο του 1982, από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου (και μετέπειτα Αττικής) κυρό Παντελεήμονα. Υπήρξε απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ευσταθίου Αργασίου, Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Μπελουσίου και Ι. Ναού Πεφανερωμένης πόλεως, από όπου μάλιστα συνταξιοδοτήθηκε στις 30 Ιουνίου 2010. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου ως υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων, ενώ διετέλεσε και Αρχιερατικός Επίτροπος της πόλεως.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί στον Ναό, όπου δαπάνησε τη ζωή και ιερατεία του, αυτόν της Πεφανερωμένης, αύριο Παρασκευή (28.8.2015), στις 6 το απόγευμα. Αιωνία αυτού η μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: