e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο παπά Στρατής των Λαθρομεταναστών, από την Μ.Κ.Ο. "Αγκαλιά" κατευθείαν στην Αγκαλιά του Θεού [+ μικρή βιντεοθήκη]

Γράφει περίλυπος ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 














Ο 57χρονος π. Ευστράτιος Δήμου, ο ταπεινός και αγωνιστής παπάς από τη Λέσβο, ο Εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Κεραμίου και Αγίας Άννης Σκάλας Καλλονής, ο ιδρυτής και ανύστακτος φρουρός της Μ.Κ.Ο. ΑΓΚΑΛΙΑ, ο νυχθημερόν υποστηρικτής των εμπερίστατων και δυστυχισμένων λαθρομεταναστών και προσφύγων, στις 25 Αυγούστου 2015, μέσω της σελίδας του στο facebook, μας ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του, ως εξής:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. 
Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν. 
Επίσης, θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου, οι άνθρωποι του πολέμου, τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά για την ειρήνη και την αγάπη. Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι".

Σήμερα ενημερωνόμαστε, πάλι από το... πανταχού παρόν Facebook, ότι ο παπαΣτρατής των Δυστυχισμένων έφυγε το μεσημέρι από την "Αγκαλιά" την εγκόσμια, όπου είχε δώσει το είναι του, στην Αγκαλιά του Δικαιοκρίτη Κυρίου της Ζωής και του Θανάτου.

Προσωπικά υποκλινόμουν στην εκρηκτική και σεμνή προσωπικότητά του, κάτι που είχα εκφράσει και τηλεφωνικά στον ίδιο, δεδομένου ότι η θυγατέρα του βρέθηκε στη Ζάκυνθο ως φοιτήτρια προ ολίγων ετών, οπότε είχαμε κάποιες σχετικές τηλεφωνικές συνεννοήσεις. Γνωριζόμασταν από τις σπουδές μας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πάντα μού έκανε εντύπωση η πρακτικότητα της θεολογίας του και η ανοικτότητα των απόψεών του!

Θερμά συλλυπούμαστε την ευγενική Πρεσβυτέρα και τα καλά παιδιά του. Σίγουρα η μνήμη του θα είναι αιώνια! Όσοι ανακουφίστηκαν στην Αγκαλιά του τον κατακυρώνουν ήδη -άξια και δίκαια- στον Παράδεισο!


ΜΙΚΡΗ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΡΑΤΗ ΔΗΜΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια: